FAQ: Veilige communicatie

 1. Hoe goed is de spraakverbinding tussen cryptophones van GSMK?

  Gebruikers van de GSMK cryptophones bemerken dat het soms voor kan komen dat het niet lukt een encrypted verbinding te krijgen met een andere cryptophone. U krijgt dan de melding disconnected op het beeldscherm te zien. Of dat er tijdens een verbinding de spraak moeilijk is te verstaan. Wat dan te doen? Om te beginnen is het voeren van een crypto-gesprek geen gewoon audio-gesprek zoals dat gaat  met normale gsm telefoons. Cryptophones maken gebruik van het CSD kanaal (Circuit Switch Data). Niet ALLE providers ondersteunen dit kanaal. Wanneer u besluit om met prepaid sim kaart te werken, raden wij u aan om Vodafone te gebruiken. U kunt ten alle tijden een encrypted SMS bericht sturen. Deze gaat niet over het CSD kanaal en werkt dus ALTIJD. Begrijp ook dat wanneer u een encrypted gesprek voert dat er achter de schermen heel veel gebeurt (versleuteling) met het  audio signaal. De zwaarst mogelijk encryptie wordt toegepast. Dit kan soms ten koste gaan van de kwaliteit van het audio signaal.
 2. Werkt de Cryptophone overal ter wereld?
  In principe wel, maar we moeten daar wel een kanttekening bij plaatsen. Zoals ook aangeven bij het antwoord op vraag 1, maken de cryptophones gebruik van het CSD kanaal. Niet alle landen cq providers ondersteunen dat. Er zijn zelfs gebieden (midden oosten) waar het CSD kanaal enkel door overheden gebruikt wordt, voor hun versleutelde communicatielijnen. Wat inhoud dat voor de burgers en ondernemers
  niet standaard het CSD kanaal gebruikt kan worden. Wanneer u reist weet u dat uw mobiele telefoon roamt. Dit is het (automatisch) omschakelen naar een lokaal netwerk. Het zou zo kunnen zijn, dat uw Cryptophone
  roamt naar een provider, die CSD niet ondersteunt. Enkel door het lokaal te testen en in uw toestel verschillende providers te selecteren en uit te proberen, zult u erachter komen of u daar ter plaatse een Crypto gesprek kan voeren. Wel geldt versleuteld  SMSen werkt altijd! U kunt over de gehele wereld encrytped sms berichten versturen tussen de Cryptophones onderling.
 3. Op het internet zijn er een aantal andere aanbieders van encrypted gsm telefoons.
  Wat kan PI Products over deze producten zeggen?

  Wij gaan op onze website geen directe uitspraken doen over producten en diensten van andere aanbieders. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u informeren . Ook wij zien dat er zaken geschreven en beweerd worden die misleidend, niet geheel kloppend op zelf compleet verzonnen zijn. In ons nieuwsbericht “U wilt veilig communiceren, waar moet u op letten” hebben wij een opsomming gemaakt van zaken waar u goed naar moet kijken alvorens een beslissing te nemen welke oplossing u wenst te gaan gebruiken. Het moet ten alle tijden duidelijk en transparant zijn wie de maker van een dergelijk product is. In de consumenten markt acteren slechts ENKELE aanbieders die Maximaal Veilige GSM comunicatie realiseren!
 4. Moeten de Cryptophones aan elkaar gekoppeld worden alvorens ze te gebruiken zijn?

  Om een encrypted gesprek te voeren hoeven op voorhand de Cryptophones niet  gekoppeld te worden. Dit is enkel noodzakelijk wanneer de cryptophones onderling beveiligde sms berichten willen versturen. Hoe de Cryptophones  gekoppeld worden, kunnen wij u demonstreren op onze vestiging.