Hou locaties in de gaten via je mobieltje

Op afstand je kantoor, huis of loods in de gaten houden via je mobieltje. Dat kan met speciale 3G camera’s van PI Products.  Ruim 4 jaar distribueren wij in Nederland deze 3G camera’s.

 Al lange tijd zochten we naar de vervanger van de bestaande Nokia gsm-camera’s. 5 jaar geleden stopte Nokia namelijk met de productie van gsm-camera’s. Dit waren cameraatjes die je ergens kon monteren. Achterin de camera kon je de sim-kaart van een telefoon steken. Op basis van mms werden dan foto’s over het gsm-netwerk verstuurd van de camera naar de telefoon. Zo’n gsm-camera is een ideaal product voor mensen die graag bepaalde locaties in de gaten willen houden. Denk bijvoorbeeld aan loodsen, opslagplaatsen en kantoren. Helaas was er niet voldoende animo voor deze camera’s, waardoor Nokia stopte met de productie ervan.

Live video

Gelukkig is er een vervanger. Deze is zelfs nog handiger dan de camera van Nokia. Deze werken op het 3G-netwerk (UMTS) van de telefoon. Wat deze camera’s extra bieden ten opzichte van de eerste generatie gsm-camera’s, is dat deze geen foto’s doorsturen, maar live video.

Het werkt als volgt. Je maakt met je mobiele telefoon een video-oproep naar de sim-kaart die in de camera zit. Vervolgens wordt gevraagd een speciale pincode in te tikken, want elke camera heeft een unieke pincode. Nadat de code is geaccepteerd, krijg je direct live videobeelden binnen op je toestel. Je moet natuurlijk wel een mobiele telefoon hebben waarmee je video-oproepen kunt doen.

Bewegingssensor

Alsof het bovenstaande nog niet geavanceerd genoeg is, heeft de camera ook nog eens een alarm input. Dat houdt in dat je de camera kan koppelen aan een bewegingssensor. Zodra deze sensor beweging constateert, maakt de gsm-camera een video-oproep naar het voorgeprogrammeerde telefoonnummer. Diegene die de video-oproep beantwoordt, kijkt direct live mee op de camera. En dat allemaal in de palm van je hand. Het mooie van dit systeem is dat het ook werkt met prepaid sim-kaartjes. Je bent dus helemaal niet verplicht een sim abonnement af te sluiten.